joi, 16 octombrie 2014

Activitatile Casei


Activitatea Casei se desfăsoară pe mai multe planuri:

În primul rând, asigură un cămin orfanilor, copiilor străzii şi celor proveniţi din familii dezorganizate, copiilor abandonaţi de părinţi şi celor proveniţi din centre de plasament (de exemplu, de la Bethesda din Jebuc, elevi şi studenţi orfani). Pentru ei, Aksza reprezintă un cămin, nu doar o casă. Celor 20-22 de copii, Aksza le asigură adăpost, hrană, le oferă şansa de a avea access la educaţie şi programe de vacanţă.

În al doilea rând,  se oferă cămin zilnic între orele 8:00 – 20:00 copiilor care provin din familii ce se confruntă cu probleme sociale şi financiare. Li se asigură hrană, consultaţii medicale şi tratament (în caz de nevoie), articole de igienă personală, rechizite şcolare, precum şi suport în pregătirea temelor. Numărul acestor copii variază între 5-15.

Cel de-al treilea aspect pe care se focusează îl reprezintă asigurarea hranei calde studenţilor care provin din centre de plasament şi învaţă în Cluj-Napoca, dar şi unor copii cu dizabilităţi. Numărul acestora se ridică la 10 persoane.


             Nu în ultimul rând, Casa găzduieşte copii pe care Poliţia îi adună de pe străzi sau din gară, dar şi copii care sunt preluaţi de către Protecţia Copilului, din cauza agesiunilor ce se desfăşoară în mediul familial. (până la rezolvarea problemelor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu